כיצד מתכננים מערכות אוורור לבתי חולים?

אחד מהמוסדות הרגישים ביותר שצריך לספק להם פתרונות אוורור מיוחדים, זהו ללא ספק בית החולים. קל להסביר מדוע מדבור על נשוא רגיש מאד. בית החולים כולל בתוכו באופן טבעי, אוכלוסיה חלשה מאד, אשר לרוב, מערכת החיסון שלה נחלשה (אחרת הם לא היו פונים לבית החולים). כמו כן, השהות של אוכלוסיה חולה בכמות גבוהה במקום אחד - עלולה להגביר את הסיכון להדבקות ויראליות בין כל החולים, דבר מסוכן מאד - ויש הרי גם להגן על הצוות הרפואי היטב. לכן, לתכנון של מערכות האוורור הנכונות יש תפקיד חשוב מאד בשמירה על החולים ועל הצוות הרפואי בבית החולים.

כמה עקרונות חשובים בתכנון

       מניעת הדבקות - כשמתכננים מערכות אוורור בבתי חולים, מקפידים על כך שהמבנה לא יעודד מעבר של חיידקים וגורמים ויראליים בתוך מערכת האוורור עצמה. הדבר כולל מניעת הצטברות של נוזלים ושל פירורי אוכל בתוך מערכות האוורור, וכן הקפדה על כלי ניקיון קבועים למערכות הללו.
       סינון - התכנון של מערכות האוורור השונות לוקח בחשבון גם את הנשוא של הסינון. סינון הוא מרכיב חשוב מאד בכל מערכת אוורור, ובבתי החולים בפרט. הדבר מונע חדירה של חלקיקים שונים למערכת הנשימה של החולים - שהם ממילא במצב רגיש, והדבר עלול להזיק להם.
       אוורור לאחיות בקבלה - עוד מרכיב חשוב, שלא תמיד נותנים עליו את הדעת, הוא באשר לאוורור של האחיות שנמצאות בדלפקי הקבלה. אלו עומדות בעומס גבוה מאד ונמצאות תחת לחץ רב. חשוב מאד שמערכת האוורור שלהן תתוכנן בקפידה, ותאפשר זרימה קבועה של אוויר מסונן, נקי ובריא עבורן - שיאפשר להן תפקוד גבוה יותר, במיוחד מאחר שהעמדה עצמה אטומה לרוב.

ויש עוד היבטים


כמובן שאלו אך ורק שלושה היבטים שיש בתכנון של מערכות האוורור בתוך בית החולים. יש היבטים רבים ומורכבים מאד, וחשבו לפנות לגורם מקצועי שיתכנן את המערכות הללו בכל מצב.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מזה אוורור מאולץ ואיך זה עובד?

תותח גז תעשייתי נייד